Det är bara vecka två, och vi fuskar redan. Egentligen skulle vi lagat en "vegetarisk mustig soppa med linser och kikärtor" men det var flera grejer som saknades till det. Nästa recept däremot, det hade vi grejer till (eller ja, vi handlade det när vi köpte kyckling...). Eventuellt lagar vi det nästa vecka, men den här veckan blir det morots- och purjolökssoppa!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.20: Morötterna är frysta. Dumma idiot-kylskåp! De får tina i vätskan till soppan.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.32: Alla grönsakerna i vätskan. Ullen upptäcker att det står 1,25dl vatten och inte 1,25 liter som vi har hällt i. Vi bestämmer oss för att vi är bättre än kokboken och kör vidare ändå. Hur ska två purjolökar, tre morötter (okej, nästan fyra) och en potatis få plats i inte ens en och en halv deciliter!?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.40: Soppan sköter sig själv. Vi roar oss med en rockring. Vi är inte så bra...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.56: Mot mixern! Servering med frasigt fullkornsbröd (=knäckebröd?).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slutbetyg: 6/10 poäng. Bra vardagsmat men inget speciellt. Ullen tyckte att den blev för varm och båda var överens om att lite animaliskt fett skulle göra susen! Tillagningen får däremot 9/10 poäng (eller 8 av Jennie som hackade purjolöken). Även diskmängden var mer acceptabel.
Märkligt nog blev soppan lite tunn. Hmm... Fast mer än 1,25dl skulle det nog vara!
//Jennie och Ullen
Varför inte en köttbuljongtärning eller lite kalvfond. Det hade nog höjt smakupplevelsen. (och lite mindre vatten)
SvaraRadera