"Denna matiga värmande soppa kryllar av fibrer och långsamma kolhydrater som hushåller med energin och gör att du orkar längre." KRYLLAR av fibrer? Läskigt! Orginalversionen har chorizo men vi valde att göra den vegetariska varianten (Jennie: usch, korv! och Ullen: usch, chorizo!).
När vi läser receptet noggrannare kan vi konstatera att också denna soppa bara innehåller 1,25dl vatten, den här gången följer vi receptet (även om vi är tveksamma på resultatet). Strax efter det att vi kokat klart linserna inser vi också att de aldrig ska tillsättas i självaste soppan. Hmm... Någon som vill ha linser till lunch?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 20.35: Hur flår man tomater? Vår kokbok svek oss, de har inte svaret på allt. Men de ska nog hettas upp först...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 20.51: Vi kände oss rebelliska och lade i linserna trots allt. Kan också konstatera att det nog blir en gryta, vi litar inte på den här kokboken!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 20.58: Luktar skumt ifrån köket. Jennie undrar vem som kom på idén att ha kanel i soppan (kokboken säger iaf att vi ska ha det).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 21.00: Ös upp soppan i portionsskålar. Soppa? Snarare gryta...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slutbetyg: 7, en svag sjua (men alla som gått i skolan nyligen vet ju att det inte syns på slutbetyget...). God, mättande, billig. En klick gräddfil till gjorde smaken mer oval (alltså avrundad fast med lite mer syra), det rekommenderas. Till nästa gång funderar vi på att ha i lite andra grönsaker (morötter, potatis mm) och göra något åt den gråaktiga färgen (som tyvärr blev mer röd på fotot).
Nästa vecka blir det inte den spännande (läskiga) sötsur rödkålssoppa med rimmat fläsk (eftersom den "smakar mumma kalla vinterdagar" och här i Skåne är det inte tillräckligt kallt för en sån smakupplevelse). Det blir istället nästa soppa i boken, alltså ribollita (okänt innehåll - mystiskt namn).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar