En grön och nyttig broccolisoppa enligt boken. Någon parmesanost har vi inte, men ost som ost tänkte vi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.35: Ingredienser plockas fram. Bland annat en baguette kom fram från sitt gömställe i Ullens rum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.38: En styck lök hackas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.43: Löken fräses i grytan. Ullen hänger upp en tavla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.47: Buljong hälls i grytan. Även denna gång ifrågasätts vattenmängden men den godkänns då det även ska vara mjölk i.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.52: Grytan kokar över. Ullen buketterar broccolin för långsamt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 18.59: Broccolin hoppar ner i grytan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 19.02: Baguetten skär sig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 19.12: Tunn ost går inte att riva = hackad är väl samma sak?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 19.16: Dags att mixa. Mixern är farlig så förklädet åker på...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kl 19.24: "Men det blir mycket snyggare om vi har vitpeppar."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slutbetyg: Rätten får totalt 8/10. Parmesanbröden (alltså de med vanlig ost och västerbottensost) gör att rätten höjs från vardagsmat till lite lyxigare vardagsmat, också kallat vardagslyx. Något vi gärna lagar igen.
Ser riktigt mumsigt ut måste jag säga...
SvaraRadera