På fars dag önskade pappa en asiatisk gryta eller soppa som skulle innehålla kyckling. Jag och mamma fastnade för det här receptet, det verkade enkelt och vi hade det mesta hemma. Dessutom innehåller det ris, vilket är lite märkligt. Eller egentligen inte, vi har ju både pasta och potatis i soppa. Receptet är för fyra personer, men när vi lagade det så dubblade vi mängderna till sex personer. Det blev lagom.
300g kycklingfilé
1 msk olivolja
1-2 msk riven ingefära
1 hönsbuljongtärning
1 dl basmatiris
4 dl vatten
500g frysta wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
färsk koriander
lime
Skär kycklingen i bitar och fräs i oljan. Smula i buljongtärningen och låt steka en stund (kycklingen ska vara så gott som klar). Tillsätt ris och vatten och koka i ca 10min. Blanda i grönsakerna och koka i 5min till. Rör ner kokosmjölken och krydda med salt, peppar, lime och koriander. Servera med ett gott bröd.
Betyg: Jag tycker den här soppan förtjänar en sjua om den serveras som den är. Den var lite smaklös och kokosmjölken tog överhanden. Lite sambal oelek och soja i soppan gjorde underverk och höjde betyget till en åtta. En lättlagad soppa som jag förmodligen kommer laga igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar