Arbogavarianten såg ut så här |
Ingredienser
300 g svensk köttfärs, blandfärs går utmärkt (i Arboga användes 370 g, för vad skulle man annars göra med de sista 70 grammen?)1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 hönsbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
6-7 dl vatten
1 lagerblad
1 burk kikärter eller bönor (i lag)
2 dl frysta broccolibuketter
salt och peppar
kryddgrönt till garnering
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i oljan, ca 3 min. Lägg i köttfärsen och stek under omröring tills den blir jämnt grynig. Tillsätt smulade buljongtärningar och tomatpuré och fräs under omröring i ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och lagerbladet. Koka upp under omrörning och låt koka i 20 minuter. Blanda i kikärter med spad (!) och broccolibuketter och låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och garnera med kryddgrönt (i Arboga fick det duga med fryst hackad bladpersilja från sommarens odling).
I Arboga serverades soppan med sesamgrissini, som vi tidigare bloggat om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar