söndag 30 november 2014

Vattenkrassesoppa

I helgen kom Ulrika på besök med ett helt fat av odlad krasse. Hon säger att krasse är inte gott och det luktar illa men att jag äter säkert sånt... Eftersom vi är som vi är så tog vi fram boken 500 soppor (!) och letade upp ett recpet på vattenkrassesoppa.


Ingredienser

en klick smör
1 mycket liten lök
1 potatis, skalad och hackad
4 dl grönsaksbuljong
30g groddad vattenkrasse
1 dl mjölk
en skvätt grädde
salt och peppar

Fräs löken i smöret. Låt den puttra i några minuter, tillsätt potatistärningar och häll på buljongen. Koka tills potatis är mjuk (ca 15min). Tillsätt vattenkrasse och mixa med stavmixern. Ha i grädde och mjölk och värm upp soppan på nytt. Låt den inte koka. Servera direkt med salt och peppar.


Betyg

Det blev två små koppar med soppa. Både serveringen och smaken gjorde att den påminde om varma koppen.Vi följde inte riktigt receptet, vi missade en siffra (och så hade vi inte mer krasse) så vi tog 30g istället för 230g... Om mängden krasse varit rätt så tror vi att soppan tagit för mycket smak av krassen. Nu fick den överrasande nog en hel 6:a i betyg. Vi var mycket skeptiska till det här hopkoket och planerade den därför som förrätt till vår huvudsoppa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar