Ingredienser
2 förpackningar stora vita bönor (motsvarar ca 6 dl kokta bönor)1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 dl strimlad purjolök
1 liter hönsbuljong
2 dl grädde
1 dl hackad persilja
2-3 choritzokorvar + smör att steka i
salt och svartpeppar
Hacka vitlök och strimla purjolök. Bryn i smör i några minuter. Tillsätt buljong och bönor. Jag använde hemmalagad hönsbuljong från kokhöns vi åt någon dag tidigare, men vatten och buljongtärningar går som vanligt också bra. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Stek under tiden choritzon i delad i slantar i smör. Enligt det recept jag använt ska man även ha knaperstekt bacon till, men det hade inte jag hemma. Tillsätt grädde och hackad persilja till soppan(jag använde fryst bladpersilja) och koka upp igen. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med korven. Garnera om du vill med purjolök (men rå purjolök tycker jag själv inte är en höjdare, så det skippade jag).
En stark chorizo låter bra enligt mig! Men måste säga att jag tyckte det såg ut som falukorv först...
SvaraRadera