Ingredienser
2 morötter4-5 scharlottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
1-1,5 liter vatten
1 burk krossade tomater
1 röd paprika
1/2 savoykål (ca 270 g utan stam)
20 g babyspenat
1 burk vita bönor i tomatsås
1 tetra kikärtor
någon näve fryst bladpersilja
ca 1 msk fryst basilika
några stjälkar färsk timjan
1 grönsaksbuljongtärning
salt & peppar efter smak
Servera med bröd som rostats i rikligt med olivolja och flingsalt i en stekpanna.
Hacka morötter och lök halvfint och vitlök fint. Stek i kastrullen i några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärning och 1 burk krossade tomater. Låt koka i 20 minuter. Hacka under tiden paprika i centimeterstora bitar, strimla kålen grovt (ca 1x3 cm stora bitar kanske) och dela babyspenaten något. Tillsätt i soppan tillsammans med vita bönor i tomatsås och kikärtor (avrunna). Låt allt koka tills kålen är mjuk. Tillsätt örterna mot slutet och smaka av med salt och peppar.
Rosta brödet i en stekpanna på medelhög temperatur med rikligt med olivolja och med flingsalt. Dela i lämpliga bitar (krutonger eller trianglar eller vad du nu känner för).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar