tisdag 31 mars 2015

Vitkålssoppa med tunnbrödsrulle

När jag och Ulrika träffades sist roade vi oss med att söka efter fler sopprecept. Vi hittade det här på recept.nu. Vitkålssoppan skulle gå snabbt att laga och dessutom var det inga jättedyra ingredienser i. Bra vardagsmat! En liten varnande röst sa till mig att även om soppan är god kanske jag inte vill äta fyra portioner av den på rad, min frys är proppfull. Jag har därför minskat ner på receptet till två portioner.


250g vitkål
0,5 purjolök
1 msk smör
0,75 liter grönsaksbuljong
ca 1/4 kruka färsk basilika
salt och malen vitpeppar

Tunnbrödsrulle
2 bitar tunnbröd
2 starka korvar, salami eller prickig korv (jag tog Onsalakorv)
några basilikablad
1 dl kesella
salt och malen vitpeppar

Skölj och strimla vitkålen och purjolöken. Fräs dem i smör i grytan. Häll på buljongen och koka upp. Låt sjuda i ca 10min eller tills kålen är mjuk. Krydda med salt och peppar. Strö hackade basilikablad över soppan innan servering.
Bre tunnbröden med kesella. Strö över salt och vitpeppar. Lägg på bitar av korv och basilikablad. Rulla ihop bröden till fasta rullar. Skär i bitar innan de serveras till soppan.

Betyg

Det här var oväntat gott! Jag trodde inte den skulle bli äcklig men hade kanske inte heller några större förväntningar. Soppan var snabblagad och dessutom perfekt för den sista biten vitkål som marsvinen inte vill ha. Den får en 7:a i betyg av mig, men hade kanske till och med förtjänat en 8:a med tanke på den smidiga tillagningen. Smaken påminner om kålpudding, men utan köttfärs och som soppa. Okej, kanske inte så likt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar