söndag 16 mars 2014

Nudelsoppa med kyckling och grönsaker

Första gången det var dags för mig att laga en soppa till bloggen utan Ulrika valde jag att göra en nudelsoppa med kyckling. Hel kyckling var på extrapris i affären så jag började med att helsteka den i ugnen (mitt recept hittar du här).



Ingredienser:

2 morötter
1 liter hönsbuljong (jag kokte buljong på grönsakerna från kycklingen och kompletterade med grönsaksbuljong)
2 msk röd currypasta
salt och peppar
5 dl frysta broccolibuketter
50g haricot verts (egentligen sockerärter, men fel säsong)
400g nudlar
2 grillade kycklingfiléer

Till servering:

Något gott bröd eller matmuffins

Koka upp buljongen i en gryta. Smaka av med currypasta, salt och peppar. Skala och skär morötterna i skivor. Koka i buljongen i 3-5min. Tillsätt broccolin och koka tills den börjar mjukna innan sockerärtorna åker i. Grönsakerna är klara efter 1-2min. Koka nudlarna och skär kycklingfiléerna i bitar eller skivor. Fördela nudlar och kyckling i soppskålar och häll över buljongen med grönsaker. Servera med något gott.

Betyg:

När hela familjen samlades för att avnjuta soppan hände något märkligt, alla var överens om att den var god och förtjänade en stark åtta, kanske till och med en nia i betyg. Kanske borde nudlarna delas först eftersom de annars attackerar ansiktet, och allra helst glasögonen. Trots detta känner jag att soppan kommer lagas igen!

1 kommentar:

  1. Det låter gott men på bilden ser det mest ut som en roast dinner lagd i vatten!

    SvaraRadera