måndag 10 mars 2014

Vårig avokadosoppa

När vi äntligen lyckades träffas fysiskt passade vi så klart på att laga en soppa- och det hela blev samtidigt en nytändning för vår soppblogg. Vi gjorde en vackert vårgrön soppa som passar perfekt som lyxig förrätt för 6 personer, eller som lättare lunch för tre (det var så vi serverade den här i Arboga). När våren är på intåg kan man inte annat än bli glad av denna härliga soppa!


Ingredienser:

3 st avokado
1 liten vitlöksklyfta
1/2 citron (saft från)
4 dl hönsbuljong (vi gjorde buljong på en buljongtärning)
1/4 liten lök (ca 20 g)
salt & peppar efter smak

Räk- och äggröra:
3 kokta ägg
ca 10 MSC-märkta räkor med skal (fast skalade)
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
salt & peppar efter smak

Till servering:
rostebröd med ägg :)

Dela avokado i bitar, hacka löken och vitlöken, tillsätt citronsaften och avsvalnad hönsbuljong och mixa allt till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar och häll upp i serveringsskålar. Hacka äggen och räkorna fint och blanda med citronsaft samt olivolja. Salta och peppra. Servera soppan toppad med räk- och äggröran. Om soppan använts till lunch serveras den med fördel tillsammans med rostat bröd med skivat ägg.

Betyg:

Vi åt soppan som en lättare lunch och ger den som sådan en 7:a i betyg. Den var riktigt god, men vitlökssmaken tog mot slutet över lite väl mycket och gjorde tillsammans med konsistensen att man tröttnade lite på den. Som förrätt i en mindre portion tror vi dock att den skulle passa helt utmärkt och ger den som sådan en 9:a i betyg. Om vi mot förmodan bjuder över folk till en riktig trerättersmiddag i påsk är det denna vi skulle bjuda på!



1 kommentar:

  1. Vilken fin bild! Den får mig att vilja laga soppan fast att jag inte ens tycker om avokado.

    SvaraRadera