När vi äntligen lyckades träffas fysiskt passade vi så klart på
att laga en soppa- och det hela blev samtidigt en nytändning för vår
soppblogg. Vi gjorde en vackert vårgrön soppa som passar perfekt som
lyxig förrätt för 6 personer, eller som lättare lunch för tre (det var
så vi serverade den här i Arboga). När våren är på intåg kan man inte annat än bli glad av denna härliga soppa!
Ingredienser:
3 st avokado1 liten vitlöksklyfta
1/2 citron (saft från)
4 dl hönsbuljong (vi gjorde buljong på en buljongtärning)
1/4 liten lök (ca 20 g)
salt & peppar efter smak
Räk- och äggröra:
3 kokta ägg
ca 10 MSC-märkta räkor med skal (fast skalade)
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
salt & peppar efter smak
Till servering:
rostebröd med ägg :)
Dela avokado i bitar, hacka löken och vitlöken, tillsätt citronsaften och avsvalnad hönsbuljong och mixa allt till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar och häll upp i serveringsskålar. Hacka äggen och räkorna fint och blanda med citronsaft samt olivolja. Salta och peppra. Servera soppan toppad med räk- och äggröran. Om soppan använts till lunch serveras den med fördel tillsammans med rostat bröd med skivat ägg.
Vilken fin bild! Den får mig att vilja laga soppan fast att jag inte ens tycker om avokado.
SvaraRadera