måndag 1 september 2014

Somrig gurksoppa med räkröra


Ibland är det konstigt vad vissa personer kan övertyga en till att göra. Ulrika smsade ett recept till mig och undrade om vi inte kunde testa det. Okej sa jag, det ser gott ut! Det är detaljer att jag varken gillar gurka eller räkor. Kan även tilläggas att Ulrika inte lagat receptet själv ännu...

 

 

Recept för 6 personer:

3 gurkor, ca 1 kg
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten + 2 msk kycklingfond (vi tog grönsaksbuljong och försökte röra ut i kallt vatten, gick dåligt)
0,5 dl hackad persilja
1 liten salladslök, skivad
2 dl creme fraiche
salt, peppar

Räkröra:
750g räkor med skal
2 msk dill
lite chilipulver
2 msk majonäs

Skala och dela gurkan. Enligt receptet ska du också skrapa ur kärnorna, våra gurkor var så fasta och fina att vi hoppade över detta. Skär i stora bitar. Lägg gurkan tillsammans med vitlök, vatten, kycklingfond, persilja och salladslök i en skål. Mixa med stavmixer till en slät puré. Kyl i minst en timme.
Skala räkorna. Spara några för dekoration och hacka resten fint. Blanda med dill, chili och majonäs.
Ta ett runt mått, ca 5 cm i diameter, och ställ i en djup tallrik. Fyll med räkröran, tryck till med en sked. Ta bort måttet, dekorera med dill och räkor och häll soppan runt om.
Servera soppan till sesamgrissini (det receptet hittar du här).

Betyg:

För att innehålla så många saker jag inte tycker om så tyckte jag den var ganska god, en stark sexa har den gjort sig förtjänt av. Som kvällsmat var den kanske lite dålig, hellre som lunch en varm sommardag. Sen är den kall, är det då verkligen en soppa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar