Ibland är det konstigt vad vissa personer kan övertyga en till att göra. Ulrika smsade ett recept till mig och undrade om vi inte kunde testa det. Okej sa jag, det ser gott ut! Det är detaljer att jag varken gillar gurka eller räkor. Kan även tilläggas att Ulrika inte lagat receptet själv ännu...
Recept för 6 personer:
3 gurkor, ca 1 kg2 vitlöksklyftor
4 dl vatten + 2 msk kycklingfond (vi tog grönsaksbuljong och försökte röra ut i kallt vatten, gick dåligt)
0,5 dl hackad persilja
1 liten salladslök, skivad
2 dl creme fraiche
salt, peppar
Räkröra:
750g räkor med skal
2 msk dill
lite chilipulver
2 msk majonäs
Skala och dela gurkan. Enligt receptet ska du också skrapa ur kärnorna, våra gurkor var så fasta och fina att vi hoppade över detta. Skär i stora bitar. Lägg gurkan tillsammans med vitlök, vatten, kycklingfond, persilja och salladslök i en skål. Mixa med stavmixer till en slät puré. Kyl i minst en timme.
Skala räkorna. Spara några för dekoration och hacka resten fint. Blanda med dill, chili och majonäs.
Ta ett runt mått, ca 5 cm i diameter, och ställ i en djup tallrik. Fyll med räkröran, tryck till med en sked. Ta bort måttet, dekorera med dill och räkor och häll soppan runt om.
Servera soppan till sesamgrissini (det receptet hittar du här).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar