måndag 1 september 2014

Sesamgrissini

Sesamgrissini ser lite festliga ut att servera till en soppa. Vi lagade det här receptet till gurksoppan med räkor.

ca 30 st
25g jäst
2,5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
1 dl grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl
2 tsk salt
0,5 ägg
sesamfrön
havssalt

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Häll i oljan och tillsätt grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Tillsätt saltet i slutet. Arbeta degen i ca 10min för hand. Plasta bunken och låt jäsa i 30min
Arbeta på mjölat bord och dela i fyra delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 0,5cm tjock. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön och havssalt. Skär ut 1cm breda remsor av degen. Vrid dem och lägg på en plåt. Låt jäsa under duk ca 20min.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15min.

1 kommentar: