Ingredienser
400 g färsk grönkål (vi köpte 500 g, men en del hamnade hos marsvinen...)400 ml kokosmjölk (helst i tetra och/eller ekologisk)
saften från 1/2 lime
3 dl vatten
Jodå, allt ska få plats i grytan... |
2 st hönsbuljongtärningar
peppar (och ev. salt) efter smak
Chiliägg
4 st ägg1 röd chili
2 krm salt
1 msk smör
Börja med att skölja och hacka grönkålen. Vi valde att rensa bort de grövsta delarna av stjälkarna, men det är lite frivilligt. Börja sedan steka grönkålen i grytan. Det ser omöjligt ut, men den färska grönkålen minskar i volym när den värms upp. Stek tills grönkålen börjar bli sladdrig- det tar några minuter. Tillsätt lime, vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Koka tills grönkålen känns klar. Vi valde sedan att mixa soppan lite för att få mindre bitar av grönkålen. Häll i kokosmjölken och värm upp. Färdig.
Medan soppan kokar kan chiliäggen förberedas. Vispa ihop ägg och salt. Fräs chilin i en stekpanna, tillsätt äggen och stek under omrörning. Den ska bara precis stelna. Servera en klick i soppan.
Betyg
Ja, vad ska vi säga om den här soppan egentligen? Alldeles för mycket grönkål! Dessutom sjönk den ner till botten så det såg inte så gott ut. Lite mycket tuggmotstånd i kålen men ett fantastisk gott spad! Svårt att ge poäng till en soppa som är så god och så äcklig samtidigt, vi ger även den en 6:a.Vi hade funderingar på att fortsätta med ett kål-tema där Jennie skulle koka soppa på brysselkål (???) och jag skulle göra om samma soppa - men med broccoli istället för grönkål. Tiden gick alldeles för fort och Jennies brysselkål blev dålig. Som tur är har vi kommit på ett mycket godare tema...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar