söndag 6 april 2014

Fisksoppa med tomat

Till min stora förvåning upptäckte jag att vi inte lagat en enda fisksoppa till bloggen. Hur gick det till? Det lagar jag ju jätteofta! Jag gör ofta olika varianter på det här receptet men idag bestämde jag mig för att följa det. Efter förra veckans bottennapp behövs ett säkert kort!


Ingredienser:

400g fisk (t ex torsk)
150g purjolök
1 gul lök
smör
svartpeppar
800g passerade tomater
1 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 tsk salt
1 dl hackad fryst dill

Strimla purjolöken och hacka löken. Fräs i smör i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och grönsaksbuljong. Låt koka ihop i några minuter. Tärna fisken under tiden. Lägg i fisken i soppan och låt puttra i 5-10min eller tills fisken är klar. Smaka av med salt och dill.

Betyg:

Jag gillar den här soppan! Den blir tjock och krämig och får en god smak med tomaten och dillen. Jag ger soppan en åtta i betyg, den är jättegod och snabblagad. För att få ett högre betyg hade det dock behövts något mer, kanske lite potatis eller någon annan grönsak.

2 kommentarer:

  1. Gick det att känna smaken av fisk med all den där tomaten?

    SvaraRadera
  2. Jadå :) tomaten vägs upp lite av grädden så den blir inte så intensiv...

    SvaraRadera